Foglalás
Bezár

Különleges kézműves söröket kóstolhat Zircen

Sörkedvelő vendégeink talán ezt a programot várják a legizgatottabban szállodai tartózkodásuk alatt, hiszen a Zirci Apátsági Manufaktúra meglátogatása különleges élményt jelent a sörgyártás iránt érdeklődőknek és a söröket szívesen fogyasztóknak egyaránt.

A múlt



A zirci kolostor falai között 1735. október 29-én kóstolhatták meg az első helyben készített sört. A III. Béla király által 1182-ben alapított ciszterci kolostor a török uralom alatt lakatlanná vált, majd a 18. században a lengyelországi Sziléziából érkező ciszterciek az apátság újjáépítésével együtt az addig elhagyott birtokokat is újratelepítették. Saját, többszáz éves főzdekultúrájukat is meghonosítva 1734-ben kezdődött a sörház építése az apátság közelében, ahol a következő évben megteltek az első korsók a helyi sörrel. Egy bő évszázadig örülhettek a helyiek a sörnek, ezután hosszú évekre bezárt a sörfőzde, majd 1950-ben a zirci ciszterciektől a működési engedélyt is megvonták, a szerzeteseket pedig elűzték.

A jelen



Az első szerzetesek 1990 elején térhettek vissza Zircre, majd 2015-ben a sörfőzés 280 éves hagyományát is újraélesztették az új, pincében kialakított, 3000 hl éves gyártó kapacitású sörfőzde megalapításával. A Bakony szívében ma a tradíció és az innováció ötvöződik, autentikus környezetben, a kézi munkaerő és a legmodernebb digitális technológia alkalmazásával születik meg a valódi kézműves apátsági sör.

Díjnyertes sörök



2018-ban két jelentős elismerésben is részesült az Apátsági Manufaktúra.

A lexingtoni (USA - Kentucky) Alltech Craft Brews & Food Fest keretein belül 5. alkalommal megrendezett 2018 Commonwealth Cup Celebration nagyszabású nemzetközi sörversenyen ARANY medállal díjazták a Havaska, illetve a Búza söröket, a Levendulás sör pedig EZÜST diplomát szerzett.

Ugyanebben az évben a XII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustrán, Közép-Kelet-Európa legrangosabb versenyén a Zirci Apátsági Belga sör bronzérmet szerzett a maga kategóriájában.

Változatos ízvilág



A Zirci Apátsági manufaktúra sörkínálatában mindenki megtalálja a kedvencét. A sörgyárlátogatásra és sörkóstolásra érkezők megismerhetik az alsóerjesztésű, szűretlen, világos PROMUS-t, a szűretlen félbarna DUBBEL-t, a szűretlen fehér búzasört, a BÚZA-t, a különleges, levendulával és narancshéjjal megbolondított világos szűretlen búzasört, a LEVENDULÁS-t, a szűrt, alsóerjesztésű, fekete SCHWARZ-ot, a felsőerjesztésű szűretlen világos TRIPEL-t és a 2023-as Veszprém Európa Kulturális Fővárosa rendezvény hivatalos sörének készült szűrt világos Belga Ale-t, a HÚSZ23-at.

Látogasson el a sörfőzdébe



Az apátsági sörfőzdébe szeretettel várják a sörfőzés hagyományára és a helyi sörökre kíváncsi csoportokat. Minimum 10 fő érdeklődő esetén előre egyeztetett időpontban egy 90 perces programon vehetnek részt a látogatók.

Szállodánk vendégeinek szívesen segítünk az üzemlátogatás, sörkóstoló program megszervezésében.

Foglalja le szállását most és hamarosan Ön is belekóstolhat a zirci apátsági sörökbe!

Megnézem az ajánlatokat

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!